Tarran tasoleikkuuta

Tarraa joka tilanteeseen
mainosta isosti tai pienesti

Tarrat painamalla, tulostamalla vai leikkaamalla?

Tarroja voidaan tehdä painamalla, tulostamalla tai leikkaamalla tarrakalvoista. Kun tunnetaan eri materiaalit sekä tiedetään mahdollisuudet, voi suunniteltaessa ja aineistoja tehtäessä vaikuttaa huomattavasti lopputulokseen sekä hintaan. Esimerkiksi se, tehdäänkö teippaus valmiiksi värjätystä tarrasta tai sisustustarrasta vai tulostetaanko jokin väri tai jäljitelmäpinta tarralle, vaikuttaa suurestikin hintaan. Toki aina ei kaikkea saa valmiina ja silloin tulostaminen voi olla ainoa mahdollisuus.

Painetut tarrat

Silkkipainetuilla tarroilla on tulostettua parempi kesto sekä kulutusta että uv:ta vastaan. Kestoa voidaan lisätä painamalla lakka tarrojen päälle. Värit sekoitetaan tarvittaessa työkohtaisesti ja värien määrityksessä käytetään apuna sekä pms- että ral-väriviuhkoja. Värisarjoihin kuuluvat myös metallivärit, joista kulta ja hopea yleisimpinä, sekä valkoinen painoväri. Painaminen onnistuu myös erikoisimmillekin tarramateriaaleille kuten hopea ohkolehti, jälkivalaiseva sekä heijastava tarra. Silkkipainettujen tarrojen lähtökustannukset ovat tulostusta suuremmat johtuen tarvittavista painotyökaluista jotka tehdään erikseen jokaista työtä varten. Silkkipaino sopii parhaiten suuriin määriin 1-3 värisiä tarroja.

Käyttökohteita suurempien määrien painetuille tarroille:

  • tarkastustarrat esim. hisseihin ja sammuttimiin

Tulostetut tarrat

Tulostettujen tarrojen vahvuudet ovat suuret koot, pienetkin määrät sekä nelivärisyys. Tarravaihtoehdot ovat laajat erilaisista pinnoista ja liimoista lähtien erikoisempiinkin tarroihin kuten kromi-, kulta- ja hopeapohjaiset tarrat. Myös valkoisen värin tulostaminen onnistuu. Suuret erät ovat saatavilla myös rullatarroina jopa muuttuvilla tiedoilla.

Tulostetuille tarroille saadaan laminoimalla lisäsuojaa mekaanista kulutusta ja uv-säteilyä vastaan. Suuria ja pieniä tulostettuja tarroja voidaan leikata eri muotoihin sekä tehdä arkeille.

Suuria ja pieniä kohteita tulostetuille tarroille:

  • etikettitarrat
  • lattiatarrat
  • takalasitarrat

Läpivärjätyillä ja leikatuilla tarrakalvoilla tasaväristä laatua vaikka vuosia myöhemmin.

Leikatut tarrat ovat hyvä vaihtoehto yksinkertaisiin ja selkeisiin teksteihin ja logoihin. Usein suuriakin teippauksia voidaan tehdä edullisesti hyödyntämällä läpivärjättyjä tarrakalvoja sekä muotoonleikkauksia. Leikattujen tarrojen asennuksessa käytetään apuna siirtokalvoa, jonka avulla irtokirjaimet yms. merkit saadaan siirrettyä oikeassa järjestyksessä halutulle pinnalle.

Värjätyistä tarrakalvoista tehdyt tarrat sopivat esim. ikkunoihin tai muihin paikkoihin joissa ei haluta teksteille tai logoille laatikkoa taustaksi. Leikatuista tarroista tehdään myös kylttejä sekä erilaisia ajoneuvoteippauksia. Tällaisten tarrojen kesto on hyvä, eivätkä ne haalistu niin helposti. Lisäksi samaa tasalaatuista tarraa on yleensä saatavilla vielä vuosienkin päästä.

Läpivärjätyt tarrat voidaan asentaa helposti myös ikkunoiden sisäpuolelle jolloin sama väri näkyy molemmin puolin. Lisäksi ikkunoiden sisäpuolelle asennetut tarrat ovat suojassa mahdolliselta ilkivallalta.

Käyttökohteita leikatuille tarroille:

  • aukioloajat lasiin tai kilpiin
  • veneiden rekisterinumerot

Painetut ja tulostetut polykarbonaattikalvot taustaliimalla teollisuuden tarpeisiin

Kalvotarroissa grafiikka painetaan tai tulostetaan kalvon taakse jolloin kalvo suojaa painatusta. Lisäksi kalvon taakse kiinnitetään kaksipuoleinen liima jolloin kestävä ja vahvaliimainen kalvotarra vaativaan teolliseen käyttöön on valmis. Kalvot sopivat esim. näppäimistöiksi ja näyttöjen päälle jolloin osa kalvosta jätetään painamatta.

Erikoistarrat ja -kalvot

Hexis antimikrobinen Pure Zone -kalvo estää 99,99 %:sti bakteerien kehittymistä (testattu standardin ISO 22196 mukaisesti). Tehoaa mm. listeria, MRSA, kolibakteeri, salmonella, stafylokokki, sekä tutkitusti myös COVID-19 -virukseen. Lue lisää Hexiksen lehdistötiedotteesta tai Hexiksen sivuilta.

Kalvon voi kiinnittää monenlaisiin pintoihin, esim. kahvoihin, kosketusnäyttöihin, erilaisiin lasipintoihin, maksupäätteisiin, tiskeihin yms. Mitä vain keksitkin. Se sopii myös laminaatiksi tulosteille esim. ruokalistoihin. Kalvolla suojatut pinnat ovat myös helpompia pitää puhtaana.

Tehtaan takuu on, että kalvo säilyttää antimikrobiset ominaisuutensa vähintään viiden vuoden ajan.

Kysy lisätietoja:

Juha Muikku 050 406 2476 juha.muikku@seriassa.fi

Minttu Tättäläinen 050 597 4740 minttu@seriassa.fi

Tulostetut logotarrat teipattuina kylmälaukkuun.
Viivakooditarrat tuotepakkauksessa Mustasta tarrasta leikattuja irtonumeroita arkittamatta ja ilman siirtokalvoa. Etikettitarrat käsidesipullossa. Lattiatarra opastuksen ja mainonnan apuna.